KOEWACHT – De Wim Hendriks Trofee wordt ook dit jaar niet gereden. De wedstrijd zou op 27 en 28 maart verreden worden voor beloften en vrouwen. Het coronavirus zet echter een streep door die plannen. ,,We hebben alles eraan gedaan, maar het mocht niet baten‘’ aldus wedstrijdsecretaris Ludwig Kouijzer.

Voor het tweede jaar op rij zal de Wim Hendriks Trofee niet verreden worden. ,,De domper was vorig jaar al groot dat we geen wedstrijd konden organiseren. Dat een jaar later de Wim Hendriks Trofee evenmin kan plaatsvinden, komt extra hard aan”, omschrijft Ludwig Kouijzer de teleurstelling binnen de organisatie. ,,We gaan geen nieuwe datum zoeken op de kalender van dit jaar. Er rest ons niets anders dan te focussen op hopelijk een coronavrije editie in 2022.”

Nochtans had de organisatie bij de jaarwisseling goede hoop. ,,We dachten echt dat de wedstrijden zouden kunnen doorgaan eind maart. We hadden immers een coronaproof scenario klaarliggen. Geen kleed- en douchegelegenheden, geen inschrijvingen op de wedstrijddag, geen vergaderingen, geen huldigingen en publiek was evenmin toegelaten. De voorbije weken heeft de situatie zich echter in een stroomversnelling op negatieve wijze ontwikkeld. We zagen de bui met andere woorden wel al hangen.”

Dat betekent dat de Wim Hendriks Trofee twee jaar geen winnaar zal kennen. ,,We hebben al vlug besloten om dit jaar geen alternatieve datum te zoeken. We zijn een voorjaarswedstrijd en onze organisatie is daarop ingesteld. Dat zou te complex worden. Bovendien verwacht ik evenals vorig jaar een stormloop op een datum in het najaar. We leggen ons dan liever volledig toe op 2022.”

Het had niet veel gescheeld of het was al het derde jaar op rij geweest dat er geen Wim Hendriks Trofee had plaatsgevonden. ,,In 2019 hebben we ternauwernood een klassieker voor elites en beloften kunnen organiseren. Voor de nieuwelingen was toen al geen wedstrijd meer mogelijk door het gebrek aan politiebegeleiding. Na het coronajaar waren we weer vol goede moed en kwamen we met een extra wedstrijd op de kalender voor vrouwen. Alles was al geregeld, maar helaas moeten we weer een teleurstelling slikken. We laten ons echter niet uit het veld slaan en hopen volgend jaar gewoon terug te keren op de kalender met zowel een wedstrijd voor beloften als vrouwen”, besluit Kouijzer

© PZC/ Job de Feijter