Op de website van de KNWU staat sinds donderdag 19 maart te lezen dat er na overleg met de landelijke politie is besloten om alle wieleractiviteiten tot en met 30 april geen doorgang te laten vinden.

Hierdoor zal de 38e Wim Hendriks Trofee op zondag 12 april niet van start kunnen gaan.  In België was er al eerder een beslissing gevallen dat alle wedstrijden tot 30 april waren afgelast. Wij, als Stichting Wim Hendriks Trofee, betreuren dit uiteraard. Alle voorbereidende inspanningen voor deze uitgave van de U23 Road Series in 2020 zijn helaas voor niets zijn geweest. We kunnen er kort over zijn; dit is overmacht.

Er zijn momenteel in het leven belangrijkere zaken welke andere inspanningen vereisen dan de organisatie van een wielerwedstrijd. Laten we ons concentreren op het verder voorkomen van de verspreiding van het Coronavirus.