KOEWACHT – Nadat onlangs al bekend werd dat de wedstrijd in 2020 onderdeel zal zijn van de U23 Road Series, heeft de organisatie van de Wim Hendriks Trofee opnieuw heugelijk nieuws. Jumbo-Visma Academy, de opleidingsploeg van de gelijknamige Nederlandse WorldTour-ploeg, zal volgend jaar op 12 april de gloednieuwe wedstrijd van de U23 Road Series betwisten. ,,Een mooie toevoeging op ons deelnemersveld”, meent wedstrijdsecretaris Ludwig Kouijzer.

De organisatie was door het competitieformat al verzekerd van elf Nederlandse en elf Belgische ploegen, maar mocht zelf nog drie wildcards uitdelen. ,,De eerste hadden we al snel vergeven aan het Britse TBW23 Academy Team”, verklaart Kouijzer. ,,Die ploeg is al jaren een vaste waarde in onze wedstrijd en dat wilden we graag belonen.”

Kort daarna kreeg Kouijzer bericht van voormalig profrenner Robert Wagner. ,,Hij zal volgend jaar verantwoordelijk zijn voor Jumbo-Visma Academy en wilde graag aan onze wedstrijd deelnemen. Daar moesten we natuurlijk niet lang over nadenken.”

Voor Jumbo-Visma Academy rijden volgend jaar onder meer de gebroeders Van Dijke uit Colijnsplaat. Zij waren in het verleden al uitermate succesvol in de wedstrijd. Bij de nieuwelingen finishten Mick en Tim van Dijke respectievelijk eerste en tweede in 2016. Vorig jaar werden ze bij hun debuut in de hoofdwedstrijd respectievelijk 30e en derde.

De derde en laatste wildcard van de Wim Hendriks Trofee gaat naar een combinatieploeg van ZRTC Theo Middelkamp en Willebrord Wil Vooruit.

© PZC / Job de Feijter